een blog maken, quote seth godin

Een blog maken: een goed idee of toch niet?

Een blog maken: een goed idee of toch niet?

Een blog maken, is dat wel of niet een goed idee? En kun je dit zelf of kun je het beter laten doen? Het is een dankbaar onderwerp om over te schrijven. Je vindt er dan ook diverse blogs over. Een kort onderzoek leerde mij dat de meeste blogs vooral redenen bevatten waarom een blog maken echt noodzakelijk is. Gemiddeld worden er wel zo’n 9 redenen gegeven. In dit blog geef ik je mijn drie belangrijkste redenen om te bloggen.

# 1 Een blog maken doe je voor je plezier

Bloggen is leuk. Ga een blog maken omdat je dit simpelweg leuk vindt. Dit is ook de reden waarom ik blog. Ik beleef er veel plezier aan. Het is heerlijk om mezelf elke keer weer uit te dagen om een mooi, informatief blog te schrijven. Schrijven draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Het draagt ook bij aan het up-to-date houden en uitbreiden van mijn vakinhoudelijke kennis. En het inspireert me om ook op een andere manier met mijn vak bezig te zijn. En dat alles nog los van dat ik graag mijn kennis met anderen wil delen.

#2 Een blog maken is een zakelijk verstandige keuze

Bloggen verrijkt je op zakelijk en persoonlijke vlak. Zakelijk is het zeker een verstandige keuze om een blog te maken. Niet alleen ontwikkel je jezelf door je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en uit te breiden. Je zorgt er ook voor dat jij en jouw onderneming zichtbaar en vindbaar wordt. Bijkomend voordeel is dat je jezelf al bloggend ontwikkelt tot een expert op je vakgebied. En dit zal uiteindelijk resulteren in aanwas van nieuwe klanten. Nieuwe klanten die jou willen vanwege je kennis en kunde. Bloggen is een geweldige manier om jouw perfecte klant aan te spreken, verbinding te maken en uiteindelijk samen te gaan werken.

#3 Iedereen kan bloggen

‘Ik kan niet schrijven, dus ik kan niet bloggen’. Een van de meest gehoorde redenen om niet te bloggen. Hoewel sommige mensen makkelijker praten dan schrijven, is schrijven niet iets waar je perse talent voor hoeft te hebben. Natuurlijk, met talent gaat het makkelijker en heb je er wellicht ook meer plezier in. Toch kan iedereen schrijven of leren schrijven. Bloggen hoeft niet moeilijk te zijn. Schrijven zoals je praat voldoet al. Wil je je hierin verder ontwikkelen? Dan is het aanbod trainingen om te leren schrijven of beter te leren schrijven groot. Ik kan je hierbij wel een paar aanbevelen als je daar interesse in hebt. Laat je in je keuze voor wel of geen blog in ieder geval niet weerhouden door je eigen, beperkende overtuiging van ontbrekend schrijftalent.

Een blog maken, kan ik dat uitbesteden?

Een blog maken is wat mij betreft dus zeker een goed idee. Er zijn tal van redenen waarom ondernemers wel een blog willen, maar er niet toe komen. Een gebrek aan tijd, talent en/of inspiratie zijn het meest gehoord. Herkenbaar? Lukt het bij jou ook maar niet om je blog van de grond te krijgen? Of blog je onregelmatig? Is het stiekem toch wel een blok aan je been? Een energievreter? Dan is uitbesteden een mogelijke oplossing voor jou. Door het bloggen uit te besteden, krijg je meer tijd en focus voor de leuke dingen in jouw onderneming. Wil je weten hoe uitbesteden in z’n werk kan gaan? Wil je hierover doorpraten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via mail of Skype.

Zonnige groeten uit Wadi Rum,

Bianca Abma

No Comments

Post A Comment